21 Kasım 2016 Pazartesi

Kiev gezi notlarım

Soğuk ve Değişik

Kiev için aslında en doğru tanım "yakındaki uzaklık" bizim kültürümüze uzak ama değil. gezmek için ucuz ve kolay ulaşılabilen bir ülke ne kadar da ilk akla gelen güzel kadınları da olsa (ki bu çok doğru) aslında tarihi şehrin güzelliği ile gezilmesi gereken bir şehir. Alttaki fotoğrafta şehrin kurucusu Kyiv ve kardeşlerinin olduğu heykel bulunuyor. Dinyeper nehrinin kıyısında bulunan bu parkta yaz aylarında yüzmek mümkün. 





Öncelikle savaş müzesi gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor.Özellikle 2. dünya savaşında yaşanılan soykırımlar ve toplama kamplarını görebiliyorsunuz .






 iç savaşta şehrin meydanlarında bir takım sıkıntılar oldu oralar gezilebilir. şehir mimarisi orta avrupa şehirlerinde olduğu gibi sade ve temiz. şehirde yayalar için birçok alt geçit var bu altgeçitler aynı zamanda birer mini avm içlerinde alışveriş yapabileceğiniz yerler var. 





Yine yöresel kıyafetler ve müzikler bulmak istiyorsanız aşağıdaki restoran bunun için ideal. heryere taksi mesafesinde gidilebilir. fotoğrafları taksiciye gösterirseniz zorlanmadan sizi götürecektir.




Hemen hemen her restoranda yemeklerden önce salata gelecektir. Biz nasıl öncesinde çorba içersek onlar da salata tüketiyor.




 

Mutfakları tabiki Türk mutfağı kadar geniş olmasa da güzel lezzetleri mevcut. ünlü olan borçka çorbasını işin açıkçası ben beğenmedim. içlerinde et yerine mantar, patates veya başka karışımlar olan mantıları favorim oldu. Ciğerden köfte yapmışlar ve gayet lezzetliydi. yöresel mutfakları şehrin birkaç yerinde olan altta fotoğrafı olan yerler yürüyerek gezerseniz mutlaka karşınıza çıkacaktır. Tabi ucuzluktan bahsetmek lazım ortalama 3-4 dolara mükellef bir sofranız olabiliyor 

Kahve severseniz ve yanında tatlı birşeyler arıyorsanız alttaki fotoğrafın olduğu coffeeshop tam aradığınız yer instagramda @adanaligurme sayfasında fotoğrafların üstünde konumları mevcut onları takip ederek ulaşabilirsiniz. 

Gece Hayatı

Tabi Kiev denince olmassa olmazları eğlence. Sovyetlerden kalan ülkelerin en belirgin özelliği onca baskıdan sonra eğlenmeye vurmuşlar :) . onlar için cumartesi gecesi eğlence olmassa olmaz . çeşitli klüplerin olduğu arena binası tavsiyemdir. skybar en ünlüleri yalnız unutmayın ki klasik giyim yoksa yanınızda (gömlek,kravat vb.) içeri girmekte zorlanabilirsiniz. Tabi  fiyatlardan da bahsetmek lazım ortalama 10 dolarak giriş yapabiliyorsunuz içeride içkiler de pahalı değil. 

tuvaletler de erkekler için pisuvarlarda paravan yok :) 


Biz yemek için dejavu bara gittik ve kesinlikle orda bir akşam yemeğine gidin yemekler mükemmel diyemem ama güzeldi. ama eğlence benim için çok iyiydi canlı müzik ve inanılmaz keyifliydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder